top of page
Search

Rozhovor so CEO & Founder EVENT TECH PARTNER .EU Mgr. Dušanom Maršalom o roku s Koronou

Povedzte nám niečo o sebe.

S manželkou a tromi deťmi žijeme na Turci. Najviac času travime v lese. Nejem zvieratá.

Aký je váš príbeh? Kedy a ako ste začali podnikať v eventovom priemysle?

Prvé skúsenosti som získal pri práci so svojim otcom, ktorý sa roky podieľal na zabezpečovaní niekoľkých kultúrno-spoločenských podujatí v regióne.

Po dlhodobom pobyte v USA a štúdiu odboru Mediamatika na Žilinskej univerzite v Žiline

som sa už s vlastným tímom rozhodol v roku 2010 prijať výzvu v podobe zaujímavého projektu technického zabezpečenia eventov a pevnej inštalácie zvukovej a svetelenej techniky v klubových priestoroch.

Založenie spoločnosti ((e)) emottion s.r.o. a následne spoločnosti ((e)) s.r.o. v roku 2012 bolo tak prirodzeným pokračovaním mojích pracovných aktivít.


Kto su vaši klienti?

Obe firmy získali klientské zázemie u eventových agentúr, samospráv, organizátorov podujatí a partnerov, ktorí potrebovali externého dodávateľa pre časť služieb technického zabezpečenia. Stali sa stálym partnerom korporátnych eventov, outdoor podujatí, festivalov, plesov, koncertov, konferencií, kongresov, osláv dní mesta, gospelových podujati, folklórnych podujatí a mnohých ďalších.


Ste teda ((e)) emottion, s.r.o. a ((e)) s.r.o., alebo EVENT TECH PARTNER .EU?

V roku 2018 spoločnosti ((e)) emottion, s.r.o. a ((e)) s.r.o. predstavili na najväčšom slovenskom eventovom veľtrhu Event Expo spoločný rebranding na ((e)) EVENT TECH PARTNER .EU.


Ako zvládate súčasnú krízu? Keď v marci 2020 boli zrušené všetky podujatia bol to šok. Dovtedy sme nič podobné nezažili. Najnepríjemnejšie bolo to, že nikto nevedel na ako dlho. V našom odvetvi je dlhodobé plánovanie kľúčové. Apríl a máj boli mesiace vyčkávania, počas ktorých sme spolupracovali na sérii online koncertov - Láska spája. Jún bol slabý. V júli a auguste sa časť našich klientov rozhodla zrealizovať svoje eventy, koncerty, online festivaly, konferencie.. To boli dva mesiace počas ktorých sa generoval príjem, hoci s predošlými rokmi neporovnateľný.


Máte plán B?

Okrem technického zabezpečenia live eventov - živých podujatí, sme dlhodobo dodávateľom pevných inštalácií zvukových, svetelných, pódiových a video systémov pre kostoly, kluby, domy smútku, polyfunkčné objekty. Počas korona krizy sme sústredili naše aktivity práve na pevné inštalácie až do takej miery, že s kamarátom Lukášom sme založili firmu HUGOTECH, s.r.o. ktorá sa špecializuje na rozhlasové a kamerové systémy pre mestá, obce, firmy, školy, bytové a rodinné domy.


Ako dlho vydržíte čakať?

S vlastnou pódiovou, zvukovou, svetelnou a video technikou, vlastnými skladovými priestormi, dopravou, bez úverov a lízingov, máme možnosť prečkať nepriaznivé obdobie a hneď ako to bude situácia dovoľovať pružne reagovať na potreby klientov v súvislosti s technickým zabezpečením eventov kdekoľvek na Slovensku aj v susedných regiónoch.


Využili ste pomoc od štátu? Aktuálne očakávame od štátu kompenzáciu časti nákladov za rok 2020.

Ako ste na tom personálne?

Spolupracujeme prevažne s freelancermi-živnostníkmi. Aktuálne majú dosť práce v súvislosti s pevnými inštaláciami.


Ak sa všetko vráti s eventami späť do “normálu” budete kapacitne aj manažérsky stíhať?

Úprimne, teším sa keď “toto” bude téma dňa. V HUGOTECH, s.r.o. sme na riadenie dvaja a za prvých 8 mesiacov fungovania sme vybudovali funkčný systém riadenia firmy ktorý je šitý na mieru. EVENT TECH PARTNER .EU má za 10 rokov aktívneho fungovania na trhu postavenie, z ktorého bude ťažiť aj po kríze. Rád delegujem, no manažment obchodu, marketingu a logistiky som si vždy nechával pre seba. Procesy sú optimalizované tak, že s prehľadom zvládneme technicky, manažérsky aj personálne zabezpečiť, aj niekoľko eventov v ten istý deň.


Aký je Váš odkaz pre čitateľov, klientov, spoločnosť ako takú?

Vidíme sa Live, už čoskoro ;) Držme si palce.


15 views
bottom of page